4 Ekim 2017 Çarşamba

KUŞ ŞEKİLLİ KURABİYE


Sizi bilmem ama benim için bir çocuğa yemek yedirmek büyük E-Zİ-YET ..

Hayatında hiç makarna yememiş bir çocuğun annesi olarak ona yemek yemenin zevkli, keyifli bir şey olduğunu anlatmaya çalışmaktan çatladım desem yeridir. Ne taklalar atmıyorum ki.. Herkes çocuğunu hamburgerciden, hazır içecekten kaçırırken ben gel yavrum Mc Donald's a gidelim bak bütün çocuklar hamburgeri sever üstelik oyuncak veriyorlar diye yalvarıyorum.. İtici mi geldi bu durum? Yargılamayın.. Ne olur ..
Eğer çocuğunuz çay kıvamında, içinde tek bir tane daha olmayacak şekilde süzülmüş yani suya dönmüş bir çorbadan başka bir şey içmiyorsa, gözlerinin altı mosmorsa hamburgerci size hayal gibi gelebilir..

Aras artık 6,5 yaşında.. Yakın çevrem onun yeme konusundaki psikolojik korkularını bilmekle beraber, dış dünya tabii durumun derinliğini bilmediği için zaman zaman elimde cicibebe paketini ağzına dayamama tepki verebiliyor.. "Ay yapmayın o çok sağlıksız !" Evde yaptığımı yemiyorsa benim için değil.. Çünkü yoksa açlıktan bayılacak..

Ama bugüne şükürler olsun ki yediklerinin sayısı artmaya başladı. Hayatımıza ekmek, köfte ve patates girdi. Bir de kurabiye .. Hepsi olmasa bile en azından beğenirse (gözüyle) tadına bakabiliyor.

Bu kurabiye de onu ve sınıf arkadaşlarını motive etsin diye yaptıklarımdan. Şeklini internette gezinirken görmüştüm, şeker hamursuz ama eğlenceli bir kurabiye olması çok hoşuma gitmişti.. Malzemeler son derece basit.. Benim kurabiye demirbaşım bu hamur, içine ne katarsanız sizindir.. :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta sarısı
  • 250 gr tereyağ (margarin tercih edenler margarin de kullanabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı ama birden koymayın)
  • 1 paket vanilya
  • Damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı :
  1. Yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı bir kaseye alalım. Aldığı kadar un katarak ele yapışmayan ama rahatça toparlanan bir hamur haline gelene kadar yoğuralım. 
  2. Hamuru bir streçe sarıp 20 dk buzdolabında bekletelim.
  3. Hamurdan bir parça kopartıp kakao karıştırıp bir kenara alalım.
  4. Fırını 160 derecede ısıtalım.
  5. Tepsiye yağlı kağıt serelim.
  6. Hamuru bir merdane yardımı ile 1,5-2 cm kalınlığında çok ince olmayacak şekilde açalım. 
  7. Bir çay bardağı ile yuvarlaklar keselim. İki minik hamur parçasını yuvarlayıp göz olarak üzerine koyalım. Bunun üstüne damla çikolata yerleştirelim.
  8. Kakaolu parçadan minik bir oval yapıp burun yapalım. Üstüne bıçağın ucu ile iz yapalım.
  9. Son olarak çatalla yan kısımlarına iz yapıp tepsiye dizelim.
  10. Pembeleşinceye kadar pişirelim (yaklaşık 15-20 dk)
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails